Producenci

Nami Olej z uczepu trójlistkowego 100ml

Dostępność: brak towaru
Cena: 17,00 zł 17.00
quantity szt.
dodaj do przechowalni

Opis

NATURALNY OLEJ Z UCZEPU TRÓJLISTKOWEGO, NAJSKUTECZNIEJSZY I NAJLEPSZY, SPRAWDZONY DO PIELĘGNACJI SKÓRY WRAŻLIWEJ, SKŁONNEJ DO ALERGII

WŁAŚCIWOŚCI:

-likwiduje zaczerwienienia, swędzenie i suchość skóry
-przywraca skórze jędrność i świeżość
-zapobiega podrażnieniom.

ZASTOSOWANIE:

-sucha, ściągnięta skóra
-skóra z tendencją do występowania trądziku, podrażnień i zaczerwienień
-do pielęgnacji i kojenia skóry po opalaniu
-łojotokowe zapalenie skóry głowy

Uczep trójlistkowy od dawna stosowany w medycynie ludowej jako roślina łagodząca najprzeróżniejsze schorzenia skóry. Wywar z rośliny dodawany był do kąpieli aby złagodzić odparzenia i uczulenia. Surowcem są górne części pędów, które zawierają flawonoidy, kumaryny, garbniki, olej eteryczny, karotenoidy, polisacharydy , kwasy organiczne, sole mineralne oraz witaminę C.

WSKAZANIA DO STOSOWANIA:

Sucha , ściągnięta skóra
Skóra z tendencją do występowania trądziku, podrażnień, zaczerwienień.
Do pielęgnacji skóry po opalaniu.
Łojotokowe zapalenie skóry głowy.
Demakijaż twarzy i rzęs.

Sposób użycia:

Do codziennej pielęgnacji twarzy i ciała – nanieść niewielką ilość oleju i delikatnie wmasować.
Do pielęgnacji skóry przy swędzeniu i podrażnieniach - wacikiem nasączonym olejem smarować zmienione chorobowo miejsca 2-3 razy dziennie.
Do pielęgnacji skóry głowy- dwa razy w tygodniu niewielką ilość oleju wetrzeć w skórę głowy oraz wmasować we włosy 20-30 min. przed myciem.
Do demakijażu - na zmoczony w ciepłej wodzie wacik nanieść 2-3 krople oleju i delikatnie oczyścić rzęsy, powieki i twarz.

Skład INCI: Bidens Tripartita Leaf Extract

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl