PROTEINY W PIELĘGNACJI WŁOSÓW

Proteiny, to "cegiełki" włosów. Nadają im zdrowej objętości, wypełniają (nietrwale) mikrouszkodzenia. Bez protein włosy są matowe, bez życia.

  • Niedobór protein = mat, oklapnięcie.
  • Nadmiar protein = puch, filcowanie się, plątanie, “skrzypienie” przy ściśnięciu.

Proteiny stoją w opozycji do humektantów: równoważymy je sobą nawzajem.

Pamiętajcie, że niektóre włosy uwielbiają proteiny, inne ich nie lubią, bądź mają preferencje co do rodzajów. Wypróbujcie różne rodzaje protein i różną częstotliwość stosowania.

  • Mocno działające proteiny: Hydrolyzed Keratin, Hydrolyzed Silk.
  • Delikatne proteiny: roślinne (Soy, Wheat, Corn, Oat), Elastin, Collagen.



Więcej przydatnych informacji na temat Równowagi PEH znajdziecie pod poniższymi adresami:

Proteiny roślinne, elastyna, kolagen

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium