

PROTEINY W PIELĘGNACJI WŁOSÓW
Proteiny, to "cegiełki" włosów. Nadają im zdrowej objętości, wypełniają (nietrwale) mikrouszkodzenia. Bez protein włosy są matowe, bez życia.
- Niedobór protein = mat, oklapnięcie.
- Nadmiar protein = puch, filcowanie się, plątanie, “skrzypienie” przy ściśnięciu.
Proteiny stoją w opozycji do humektantów: równoważymy je sobą nawzajem.
Pamiętajcie, że niektóre włosy uwielbiają proteiny, inne ich nie lubią, bądź mają preferencje co do rodzajów. Wypróbujcie różne rodzaje protein i różną częstotliwość stosowania.
- Mocno działające proteiny: Hydrolyzed Keratin, Hydrolyzed Silk.
- Delikatne proteiny: roślinne (Soy, Wheat, Corn, Oat), Elastin, Collagen.
Więcej przydatnych informacji na temat Równowagi PEH znajdziecie pod poniższymi adresami:






