Wysyłka zagraniczna, zgodnie z listą krajów* podanych na stronie Poczty Polskiej - przywrócona!

*nie dotyczy wysyłki do Niemiec

Producenci

ZERO/LESS WASTE

Produkty nie zanieczyszczające środowiska w opakowaniach, które generują możliwie jak najmniej odpadów, np. z papieru, szkła, eko plastiku.

Niektóre mogą zawierać plastikowe elementy jak nakrętka, dozownik.

AJEDEN Aktywny węgiel drzewny 40g

AJEDEN Aktywny węgiel drzewny 40g
AJEDEN Aktywny węgiel drzewny 40g

AJEDEN Aktywny węgiel drzewny zwany także leczniczym, to w pełni naturalna, bezpieczna do stosowania zewnętrznego substancja. Dzięki swojej porowatej strukturze, posiada niezwykłą właściwość wiązania i adsorpcji. Oznacza to, że przyciąga on wszelkie zanieczyszczenia, toksyny i bakterie nawet z głębszych warstw skóry. Działa dzięki temu oczyszczająco i przeciwzapalnie, złuszcza martwy naskórek i normalizuje wydzielanie sebum. Ponadto odświeża, rozjaśnia i koi chorą skórę. 

Dzięki peelingowi skóry głowy porost włosów zostaje przyspieszony, cebulki wzmocnione, a nadmierne wypadanie skutecznie ograniczone. 

Produkt sprawdzi się także w pielęgnacji twarzy, jako dodatek do maseczek oczyszczających.

Więcej informacji o pielęgnacji skóry głowy znajdziecie poniżej:



Sposób użycia: 
Doskonale nadaje się do wzbogacania kosmetyków. Wystarczy niewielka jego ilość dodana do porcji rozwodnionego szamponu - następnie po jego spienieniu nałożyć na skórę głowy, delikatnie masując. 



Skład:
 Carbon



Pojemność: 40g

Cena: 15,00 zł

BIOARP Dziegieć brzozowy przeciwłupieżowy czysty 50ml

BIOARP Dziegieć brzozowy przeciwłupieżowy czysty 50ml
BIOARP Dziegieć brzozowy przeciwłupieżowy czysty 50ml

Dziegieć brzozowy, to ciemny oleisty płyn o ostrym, charakterystycznym zapachu. Jest produktem naturalnym, pozyskanym w wyniku suchej destylacji kory brzozy. 

Zawiera między innymi betulinęgwajakolbenzenksylenfenol, a także substancje żywiczne, kwasy organiczne oraz fitoncydy.
Dziegieć brzozowy wykazuje silnie działanie redukujące, odkażające, przeciwświądowe, miejscowo znieczulające, przeciwzapalne, przeciwpasożytnicze, wysuszające i przeciwgrzybiczne.

W niższych stężeniach (1- 10%) odznacza się działaniem keratoplastycznym (rozmiękcza i rozpulchnia struktury rogowe naskórka), w wyższych stężeniach (10% - 20%) działaniem keratolitycznym (działa redukująco, co objawia się szybszym obumarciem i złuszczeniem warstw naskórka).
Stosowanie dziegciu przez krótki okres, na ograniczone partie skóry i w niezbyt wysokich stężeniach, poprawia wygląd skóry oraz wpływa na ogólne samopoczucie: obniża świąd skóry, daje efekt znieczulenia, co prowadzi do obniżenia stanów nadmiernego napięcia nerwowego, a także poprawy snu.

Składnik dermokosmetyków stosowanych w pielęgnacji skóry u osób z problemami skórnymi typu: łuszczyca, różnego rodzaju wypryskizapalenie łojotokowe skóryatopowe zapalenie skóry i inne choroby skóry o podłożu neurogenno-alergicznym charakteryzujące się świądem, grzybice, łojotoktrądziktwardziny, liszaj zwykłyliszaj czerwony płaskiłupież pstrynużyca (demodecosis), odleżynyźle gojące się ranywszawica.


Więcej informacji na temat dziegciu brzozowego znajdziecie na poniższych adresach:



Sposób użycia: 


Przed zastosowaniem należy wypróbować działanie kosmetyków z zawartością dziegciu na niewielkim obszarze skóry.

  1. Dziegieć można dodawać do szamponówmasek i odżywek.

  2. Można też dodawać go do oleju i olejować skórę głowy przed myciem: na 1 - 2 łyżeczek oleju bazowego należy dodać 3 - 4 kropli dziegciu. Po upływie 30 min - 1 h należy zmyć mieszankę przy pomocy emolientowej odżywki, a następnie łagodnego szamponu.  



UWAGI:

  1. Podane informacje nie mogą być traktowane jako jakakolwiek forma porady lub konsultacji. Zamieszczone informacje nie zastępują porady lekarza ani też nie stanowią rekomendacji określonego sposobu leczenia. Nie powinny one być wykorzystywane do stawiania diagnozy ani leczenia problemów zdrowotnych bądź chorób bez zasięgnięcia porady wykwalifikowanego personelu medycznego.

  2. Nie używamy dziegciu i balsamów z jego zawartością na otwarte rany, wrzody i otwarte ropnie, w ostrych stanach zapalnych skóry, w egzemach wywołanych alergiami pochodzenia chemicznego. 

  3. Nie stosować podczas ciąży. 

  4. Przy zastosowaniu czystego dziegciu, jeżeli wystąpiły podrażnienia w pielęgnacji skóry łuszczycowej - zaprzestajemy stosowania; 
    jeżeli natomiast podrażnienia wystąpiły przy pielęgnacji skóry z egzemą - nie zaprzestajemy dalszego stosowania.

  5. Długotrwałe stosowanie czystego dziegciu lub dermokosmetyków dziegciowych z wysoką procentowa zawartością dziegciu na duże powierzchnie ciała (powyżej 30%) wymaga kontroli laboratoryjnej moczu, gdyż może on działać toksycznie na nerki. 



Skład:
 Betula Alba Oil



Pojemność: 50ml

Kraj: Polska

Cena: 22,00 zł
szt.

CALAYA Ekologiczny konserwant akceptowany przez Ecocert - DHA BA 10ml

CALAYA Ekologiczny konserwant akceptowany przez Ecocert - DHA BA 10ml
CALAYA Ekologiczny konserwant akceptowany przez Ecocert - DHA BA 10ml

Calaya DHA BA Ekologiczny Konserwant jest stabilny w szerokim zakresie pH 2-7. Jest prosty i bezpieczny w użyciu. Ma szeroki zakres działania zarówno w stosunku do bakterii (gram dodatnich oraz gram ujemnych), drożdzy i grzybów. W skład konserwantu wchodzą bezpieczne i skutecznie związki konserwujące kwas dehydrooctowy oraz alkohol benzylowy.



Sposób użycia:
 Sugerowane stężenie to 0,2 do 1%. W zależności od zastosowanego stężenia konserwuje kosmetyki na okres od 2 do 6 miesięcy. 
Łatwo się rozpuszcza, dlatego może być dodawany do końcowego produkty lub do fazy wodnej kosmetyku (temperatura nie może przekraczać 40°C).



Skład:
 Dehydroacetic Acid, Benzyl Alcohol.



Pojemność: 10ml

Cena: 8,00 zł
szt.

CALAYA Ekstrakt z jabłka w płynie 10ml

CALAYA Ekstrakt z jabłka w płynie 10ml
CALAYA Ekstrakt z jabłka w płynie 10ml

Ekstrakt z jabłka w płynie, to doskonały składnik do wzbogacania samodzielnie przygotowywanych preparatów kosmetycznych. 

Produkt bogaty jest w owocowe kwasy alfahydroksylowe, które delikatnie złuszczają martwy naskórek - dlatego wyciąg z jabłka idealnie sprawdzi się jako dodatek do peelingów skóry głowy. 
Wykazuje działanie antyoksydacyjne, antybakteryjne, silnie nawilżające i zmiękczające. Poprawia przenikalność naskórkową dla składników aktywnych.
Skutecznie ujędrnia skórę, przywracając jej elastyczność i młody wygląd.
Produkt został wzbogacony dodatkiem nawilżającej gliceryny.



Sposób użycia: Kilka kropli ekstraktu dodać do samodzielnie przygotowanych preparatów kosmetycznych, np. do żelu lnianego, peelingu.


Przepisy na domowe maseczki peelingujące znajdziecie pod poniższym adresem:



Skład:
 Glycerin, Aqua, Pyrus Malus Fruit Extract, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate.



Pojemność: 10ml

Cena: 10,00 zł
szt.

CALAYA Ekstrakt z maliny w płynie 10ml

CALAYA Ekstrakt z maliny w płynie 10ml
CALAYA Ekstrakt z maliny w płynie 10ml

Ekstrakt z owocu maliny w płynie jest bardzo bogaty w witaminę C i E, ma więc działanie ściągające i oczyszczające skórę, odświeżające oraz łagodzące podrażnienia. Malina zawiera rewitalizujące związki mineralne oraz odżywcze pektyny i cukryReguluje wydzielanie sebum, dzięki czemu hamuje nadmierne przetłuszczanie skóry. Ekstrakt z malin także skutecznie wygładza.



Sposób użycia:
 Kilka kropli ekstraktu dodać do samodzielnie przygotowanych lub do wzbogacenia gotowych preparatów kosmetycznych.



Skład:
 Propylene Glycol, Aqua, Rubus Idaeus Fruit Extract, Phenoxyethanol, Methylparaben



Pojemność: 10ml

Cena: 8,00 zł
szt.

CALAYA Niacynamid - witamina B3 w proszku 10g

CALAYA Niacynamid - witamina B3 w proszku 10g
CALAYA Niacynamid - witamina B3 w proszku 10g

Niacynamid należy do jednych z najbardziej trwałych witamin (może być dodawana do receptur do 70°C). Bardzo dobrze rozpuszcza się w wodzie. Doskonały dodatek to toników, serów, esencji i kremów. Witamina B3 poprawia kondycję i wygląd włosów oraz paznokci. Świetie sprawdza się jako dodatek do odżywek, szamponów, mgiełek i masek na włosy.

Działa antyoksydacyjnie, chroni przed szkodliwym promieniowaniem UV i wspomaga redukcję wolnych rodników. 



Sposób użycia:
 Dobrze rozpuszcza się w wodzie, etanolu, glicerynie i glikolu propylenowym. 5% roztwór ma pH: 6.0-7.5

Niacyna w formie amidu kwasu nikotynowego jest wprowadzana do kosmetyków w stężeniu do 5%.

Odczyn produktu powinien wynosić od pH 3 do pH 7.5.



Skład:
 Niacinamide



Pojemność: 10g

Cena: 6,00 zł
szt.

CALAYA Witamina E 70% Tokoferoli 5ml

CALAYA Witamina E 70% Tokoferoli 5ml
CALAYA Witamina E 70% Tokoferoli 5ml

Witamina E 70% Tokoferoli, to roślinny środek konserwujący, chroniący składniki kosmetyków przed utlenianiem, zmianą zapachu i koloru. Świetny dodatek do samodzielnie przygotowywanych preparatów kosmetycznych.

Dodatkowo wykazuje silne działanie antyoksydacyjne i odżywcze, jak i poprawia ukrwienie skóry, chroniąc przed szkodliwymi czynnikami zewnętrznymi, takimi jak promieniowanie UV, zanieczyszczeniami, wolnymi rodnikami. Polepsza procesy regeneracyjne związane z poparzeniem słonecznym. 



Sposób użycia: Dodać kilka kropel do samodzielnie przygotowanych preparatów kosmetycznych. Idealnie nada się do żelu z siemienia lnianego.



Skład: Natural Mixed Tocopherols, Helianthus Annuus Seed Oil



Pojemność: 5ml

Cena: 15,00 zł
szt.

KOSMETYKI DLA Chmielowy ziołoocet - płukanka z ekstraktem chmielowym do włosów wypadających 100g

KOSMETYKI DLA Chmielowy ziołoocet - płukanka z ekstraktem chmielowym do włosów wypadających 100g
KOSMETYKI DLA Chmielowy ziołoocet - płukanka z ekstraktem chmielowym do włosów wypadających 100g

KOSMETYKI DLA Chmielowy ziołoocet - płukanka do włosów wypadających został oparty na occie jabłkowym - bogatym źródle witamin i mikroelementów. Domyka łuski włosa, chroniąc je przed działaniem czynników zewnętrznych. Włosy są miękkie, delikatne, pełne połysku.

Zawarty w ziołooccie chmiel zalecany jest przy nadmiernym wypadaniu włosów oraz łupieżu. Łagodzi podrażnienia, łuszczenie i swędzenie. Odżywia cebulki włosów.

Produkt nada się zarówno do stosowania w formie mgiełki i wcierki.



Sposób użycia: 

  • Mgiełka do włosów: stosuj raz w tygodniu na umyte, wilgotne włosy.

  • Wcierka peelingująca do skóry głowy: Raz w tygodniu wmasuj przed myciem ok. łyżeczkę roztworu w skórę głowy. Zalecamy przed użyciem rozwodnić porcję produktu!



Skład:
 Acetum of Humulus Lupulus Cone, Eugenia Caroyphyllus Bud Oil, Eugenol*, Benzyl Alcohol, Benzoic Acid, Dehydroacetic Acid

*składnik naturalnego olejku eterycznego



Pojemność: 100g

Po otwarciu przechowywać w lodówce.

Cena: 13,50 zł
szt.

KOSMETYKI DLA Dziewannowy ziołoocet - płukanka do włosów farbowanych i zniszczonych 100g

KOSMETYKI DLA Dziewannowy ziołoocet - płukanka do włosów farbowanych i zniszczonych 100g
KOSMETYKI DLA Dziewannowy ziołoocet - płukanka do włosów farbowanych i zniszczonych 100g

KOSMETYKI DLA Dziewannowy ziołoocet - płukanka do włosów farbowanych i zniszczonych został oparty na occie jabłkowym - bogatym źródle witamin i mikroelementów. Domyka łuski włosa, chroniąc je przed działaniem czynników zewnętrznych. Włosy są miękkie, delikatne, pełne połysku.

Zawarta w ziołooccie dziewanna, to kwiat bogaty w składniki śluzowe, które otaczają włosy ochronnym filmem, chroniąc przed działaniem czynników zewnętrznych i mocno je nawilżając.

Produkt nada się zarówno do stosowania w formie mgiełki i wcierki.



Sposób użycia: 

  • Mgiełka do włosów: stosuj raz w tygodniu na umyte, wilgotne włosy.

  • Wcierka peelingująca do skóry głowy: Raz w tygodniu wmasuj przed myciem ok. łyżeczkę roztworu w skórę głowy. Zalecamy przed użyciem rozwodnić porcję produktu!



Skład:
 Acetum of Verbascum Densiflorum Flower, Citrus Aurantium Dulcis Peel Oil Expressed, Benzyl Alcohol, Benzoic Acid, Dehydroacetic Acid, Limonene, Linalool, Citral



Pojemność: 100g

Po otwarciu przechowywać w lodówce.

Cena: 12,00 zł

KOSMETYKI DLA Koniczynkowy ziołoocet - płukanka z koniczyną czerwoną do włosów wypadających 100g

KOSMETYKI DLA Koniczynkowy ziołoocet - płukanka z koniczyną czerwoną do włosów wypadających 100g
KOSMETYKI DLA Koniczynkowy ziołoocet - płukanka z koniczyną czerwoną do włosów wypadających 100g

KOSMETYKI DLA Koniczynkowy ziołoocet - płukanka z koniczyną czerwoną do włosów wypadających został oparty na occie jabłkowym - bogatym źródle witamin i mikroelementów. Domyka łuski włosa, chroniąc je przed działaniem czynników zewnętrznych. Włosy są miękkie, delikatne, pełne połysku.

Zawarta w ziołooccie koniczyna czerwona zalecana jest w celu pobudzenia wzrostu włosów. Zmniejsza wypadanie włosów spowodowane zaburzeniami hormonalnymi. Chroni przed wolnymi rodnikami.

Produkt nada się zarówno do stosowania w formie mgiełki i wcierki.



Sposób użycia: 

  • Mgiełka do włosów: stosuj raz w tygodniu na umyte, wilgotne włosy.

  • Wcierka peelingująca do skóry głowy: Raz w tygodniu wmasuj przed myciem ok. łyżeczkę roztworu w skórę głowy. Zalecamy przed użyciem rozwodnić porcję produktu!



Skład:
 Acetum of Trifolium Pratense Flower, Geranium Oil Bourbon, Citronellol*, Geraniol*, Linalool*, Benzyl Alcohol, Benzoic Acid, Dehydroacetic Acid

*składnik naturalnego olejku eterycznego



Pojemność: 100g

Po otwarciu przechowywać w lodówce.

Cena: 13,50 zł
szt.

KOSMETYKI DLA Koperkowy ziołoocet - płukanka do włosów przetłuszczających się 100g

KOSMETYKI DLA Koperkowy ziołoocet - płukanka do włosów przetłuszczających się 100g
KOSMETYKI DLA Koperkowy ziołoocet - płukanka do włosów przetłuszczających się 100g

KOSMETYKI DLA Koperkowy ziołoocet - płukanka do włosów przetłuszczających się został oparty na occie jabłkowym - bogatym źródle witamin i mikroelementów. Domyka łuski włosa, chroniąc je przed działaniem czynników zewnętrznych. Włosy są miękkie, delikatne, pełne połysku.

Zawarty w ziołooccie koper włoski, to jedna z najstarszych roślin leczniczych stosowana do pielęgnacji włosów przetłuszczających się. Reguluje pracę gruczołów łojowych, przywracając skórze głowy równowagę. 

Produkt nada się zarówno do stosowania w formie mgiełki i wcierki.



Sposób użycia: 

  • Mgiełka do włosów: stosuj raz w tygodniu na umyte, wilgotne włosy.

  • Wcierka peelingująca do skóry głowy: Raz w tygodniu wmasuj przed myciem ok. łyżeczkę roztworu w skórę głowy. Zalecamy przed użyciem rozwodnić porcję produktu!



Skład:
 Acetum of Foeniculum Vulgare Fructus, Foeniculum Vulgare Oil, Benzyl Alcohol, Benzoic Acid, Dehydroacetic Acid, Limonene

*Składnik naturalnego olejku eterycznego



Pojemność: 100g

Po otwarciu przechowywać w lodówce.

Cena: 12,00 zł
szt.

NANGA Acerola wiśnia amazońska 50g

NANGA Acerola wiśnia amazońska 50g
NANGA Acerola wiśnia amazońska 50g

ACEROLA, znana także jako wiśnia z Barbados (łac. Malpighia glabra), to gatunek wiecznie zielonego krzewu, który pochodzi z Ameryki Środkowej. 
Jest bogatym źródłem witaminy C, która wspomaga nie tylko odporność organizmu, lecz jest także znakomitym przeciwutleniaczem, który poprawia pracę układu krążenia.

W kosmetyce naturalnej znalazła swoje zastosowanie w pielęgnacji cery trądzikowej, stanowi także łagodne zakwaszenie do czystej henny i mieszanek z cassią lub czystej cassii - pomaga wydobyć rudawy, złoty połysk.

Przechowywać szczelnie zamknięty, w suchym i ciemnym miejscu niedostępnym dla małych dzieci.

Przed nałożeniem mieszanki zalecamy wykonanie próby uczuleniowej/kolorystycznej na niewielkim obszarze skóry oraz pasemku włosów.

Więcej informacji o użyciu aceroli jako dodatku do henny znajdziecie poniżej:



Sposób użycia: 

  • DO HENNY/CASSII: Wystarczy dodać 5g aceroli do mieszanki ziołowej.

  • SUPLEMENT DIETY: 1/2 łyżeczki proszku jeden raz dziennie lub w porcjach podzielonych, obficie popijając wodą.



Skład: 
100% sproszkowany ekstrakt z owocu aceroli.



Pojemność: 50g

Cena: 22,00 zł
szt.

NANGA Kwas askorbinowy Witamina C 100g

NANGA Kwas askorbinowy Witamina C 100g
NANGA Kwas askorbinowy Witamina C 100g

Kwas askorbinowy, witamina C (E300) – organiczny związek chemiczny z grupy witamin, pochodna glukozy, przeciwutleniacz stosowany jako dodatek do żywności. Odgrywa bardzo istotną rolę w funkcjonowaniu całego organizmu. Wpływa również na zachowanie prawidłowego potencjału oksydacyjnego w komórce. Ze względu na swoje właściwości stosowana jest w przemyśle spożywczym, farmaceutycznym oraz w kosmetycznym.
Znajduje swoje zastosowanie jako dodatek zakwaszający do mieszanek henny lub cassii.

Przed nałożeniem mieszanki zalecamy wykonanie próby uczuleniowej/kolorystycznej na niewielkim obszarze skóry oraz pasemku włosów.

 



Sposób użycia:
 Wystarczy dodać 5g kwasu do mieszanki ziołowej.



Skład:
 Kwas L (+) askorbinowy pozyskiwany biotechnologicznie z roślin



Pojemność: 100g

Cena: 10,00 zł
szt.

NANGA Kwas cytrynowy 100g

NANGA Kwas cytrynowy 100g
NANGA Kwas cytrynowy 100g

Kwas cytrynowy występuje w wielu lekach, kosmetykach, suplementach i środkach spożywczych. Dodawany jest do większości napojów. Temperatura topnienia kwasu cytrynowego wynosi 153 stopni C. Rozpuszcza się w wodzie i alkoholach. Otrzymywany z soku niedojrzałych owoców cytrusowych, syntetycznie z cukrów (maltozy lub glukozy) oraz przez fermentację z udziałem pleśni Citromyces (Aspergillus niger).

Idealny do delikatnego zakwaszania henny i cassii.

Przed nałożeniem mieszanki zalecamy wykonanie próby uczuleniowej/kolorystycznej na niewielkim obszarze skóry oraz pasemku włosów.

 



Sposób użycia:
 Wystarczy dodać 5g kwasu do mieszanki ziołowej.



Skład:
 Acidum Citricum



Pojemność: 100g

Cena: 4,00 zł
szt.

NANGA Kwas jabłkowy 100g

NANGA Kwas jabłkowy 100g
NANGA Kwas jabłkowy 100g

Kwas jabłkowy pełni funkcję świetnego produktu do naturalnego i delikatnego rozjaśniania włosów. 
Ponadto doskonale radzi sobie z nadbudowaną henną w strukturze włosa.

Przed nałożeniem mieszanki zalecamy wykonanie próby uczuleniowej/kolorystycznej na niewielkim obszarze skóry oraz pasemku włosów.

 



Sposób użycia:
 Jedną lub dwie płaskie łyżeczki kwasu jabłkowego należy rozpuścić w miseczce w niewielkiej ilości wody. Następnie dodać ok. 4 łyżki odżywki bez silikonów i protein w składzie. Wymieszać do uzyskania konsystencji jogurtu. 
Nałożyć mieszankę na umyte oczyszczającym szamponem z SLeS/SLS, wilgotne włosy. Trzymać mieszankę na głowie do 40 minut. Spłukać letnią wodą.  

Uwaga: Tę metodę rozjaśniania włosów proponujemy przede wszystkim osobom, które znają już swoje włosy i ich reakcje na takie zabiegi. 
W przypadku uczucia jakiegokolwiek dyskomfortu w trakcie zabiegu rozjaśniania kwasem jabłkowym - bezzwłocznie należy zmyć mieszankę z włosów.



Więcej informacji o rozjaśnianiu włosów kwasem jabłkowym znajdziecie na blogu HENNATTO, natomiast zdejmowanie nadbudowanej henny za pomocą kwasu jabłkowego na WWWLOSY.PL.



Skład: Acidum malicum



Pojemność: 100g

Cena: 12,00 zł
szt.

NANGA Kwas jabłkowy 250g

NANGA Kwas jabłkowy 250g
NANGA Kwas jabłkowy 250g

Kwas jabłkowy pełni funkcję świetnego produktu do naturalnego i delikatnego rozjaśniania włosów. 
Ponadto doskonale radzi sobie z nadbudowaną henną w strukturze włosa.

Przed nałożeniem mieszanki zalecamy wykonanie próby uczuleniowej/kolorystycznej na niewielkim obszarze skóry oraz pasemku włosów.

 



Sposób użycia:
 Jedną lub dwie płaskie łyżeczki kwasu jabłkowego należy rozpuścić w miseczce w niewielkiej ilości wody. Następnie dodać ok. 4 łyżki odżywki bez silikonów i protein w składzie. Wymieszać do uzyskania konsystencji jogurtu. 
Nałożyć mieszankę na umyte oczyszczającym szamponem z SLeS/SLS, wilgotne włosy. Trzymać mieszankę na głowie do 40 minut. Spłukać letnią wodą.  

Uwaga: Tę metodę rozjaśniania włosów proponujemy przede wszystkim osobom, które znają już swoje włosy i ich reakcje na takie zabiegi. 
W przypadku uczucia jakiegokolwiek dyskomfortu w trakcie zabiegu rozjaśniania kwasem jabłkowym - bezzwłocznie należy zmyć mieszankę z włosów.



Więcej informacji o rozjaśnianiu włosów kwasem jabłkowym znajdziecie na blogu HENNATTO, natomiast zdejmowanie nadbudowanej henny za pomocą kwasu jabłkowego na WWWLOSY.PL.



Skład: Acidum malicum



Pojemność: 250g

Cena: 23,00 zł
szt.

NATURA RECEPTURA Skwalan z oliwek BIO 10ml

NATURA RECEPTURA Skwalan z oliwek BIO 10ml
NATURA RECEPTURA Skwalan z oliwek BIO 10ml

NATURA RECEPTURA Skwalan z oliwek BIO stanowi pochodną ludzkiego skwalenu, który naturalnie występuje w warstwie lipidowej skóry. 

Skwalan z oliwek uszczelnia płaszcz lipidowy, wygładza i regeneruje. Łatwo się wchłania i sprzyja transportowi składników aktywnych w głąb skóry. Pomaga utrzymać nawilżenie w strukturze włosów o różnej porowatości oraz chroni je przed szkodliwym działaniem czynników zewnętrznych.  Polecany jako dodatek kondycjonujący do masek i odżywek.

Więcej informacji na temat olejowania włosów znajdziecie pod poniższymi adresami:



Sposób użycia:
 

  1. ETAP: OLEJOWANIE

    1. Rozczesz włosy.
    *2. Spryskaj mgiełką nawilżającą. 
    *3. Ponownie rozczesz włosy, by równomiernie rozprowadzić mgiełkę. 
    4. Nałóż olej, następnie rozczesz włosy, by dokładnie go rozprowadzić.   
    5. Najlepiej trzymać olej na włosach od 15 - 60 min 
    (opcjonalnie: przez całą noc

  2. ETAP: EMULGOWANIE OLEJU

    1. Zmyj olej ciepłą wodą. 
    2. Odsącz nadmiar wody.
    3. "Umyj" włosy odżywką bez silikonów - dzięki tej metodzie dokładnie zmyjesz olej.
    4. Trzymaj odżywkę przez 10 - 20 min. 
    (opcjonalnie: wykonaj włosing - owiń włosy folią spożywczą, następnie załóż czapkę/ręcznik, by utrzymać włosy w cieple).

  3. KONIEC

    1. Zmyj zemulgowany olej ciepłą wodą. 
    2. Umyj włosy i skórę głowy metodą kubeczkową (rozwodniony i spieniony szampon)
    3. Nałóż dowolną maskę lub odżywkę.
    4. Po upływie 10 - 20 min. spłucz całość letnią wodą.



Skład
: Squalane



Pojemność: 10ml

Cena: 10,00 zł
szt.
  • nowość

NATURA RECEPTURA Skwalan z trzciny cukrowej BIO 10ml

NATURA RECEPTURA Skwalan z trzciny cukrowej BIO 10ml
NATURA RECEPTURA Skwalan z trzciny cukrowej BIO 10ml

NATURA RECEPTURA Skwalan z trzciny cukrowej BIO stanowi pochodną ludzkiego skwalenu, który naturalnie występuje w warstwie lipidowej skóry. 

Skwalan z trzciny cukrowej zaś jest znacznie stabilniejszą formą, odporną na utlenianie i niekorzystne działanie czynników zewnętrznych. Nawilża, ujędrnia, wygładza oraz zapobiega utracie wody z naskórka. Działa jak naturalny antyoksydant chroniący lipidowe struktury skóry przed utlenianiem, wolnymi rodnikami oraz czynnikami atmosferycznymi. Łagodzi poparzenia słoneczne oraz podrażnienia. 

Pomaga utrzymać nawilżenie w strukturze włosów o różnej porowatości oraz chroni je przed szkodliwym działaniem czynników zewnętrznych. Polecany jako dodatek kondycjonujący do masek i odżywek.

Więcej informacji na temat olejowania włosów znajdziecie pod poniższymi adresami:



Sposób użycia:
 

  1. ETAP: OLEJOWANIE

    1. Rozczesz włosy.
    *2. Spryskaj mgiełką nawilżającą. 
    *3. Ponownie rozczesz włosy, by równomiernie rozprowadzić mgiełkę. 
    4. Nałóż olej, następnie rozczesz włosy, by dokładnie go rozprowadzić.   
    5. Najlepiej trzymać olej na włosach od 15 - 60 min 
    (opcjonalnie: przez całą noc

  2. ETAP: EMULGOWANIE OLEJU

    1. Zmyj olej ciepłą wodą. 
    2. Odsącz nadmiar wody.
    3. "Umyj" włosy odżywką bez silikonów - dzięki tej metodzie dokładnie zmyjesz olej.
    4. Trzymaj odżywkę przez 10 - 20 min. 
    (opcjonalnie: wykonaj włosing - owiń włosy folią spożywczą, następnie załóż czapkę/ręcznik, by utrzymać włosy w cieple).

  3. KONIEC

    1. Zmyj zemulgowany olej ciepłą wodą. 
    2. Umyj włosy i skórę głowy metodą kubeczkową (rozwodniony i spieniony szampon)
    3. Nałóż dowolną maskę lub odżywkę.
    4. Po upływie 10 - 20 min. spłucz całość letnią wodą.



Skład:
 Squalane



Pojemność: 10ml

Cena: 12,00 zł
szt.
  • nowość

YOUR NATURAL SIDE Witamina E 10ml

YOUR NATURAL SIDE Witamina E 10ml
YOUR NATURAL SIDE Witamina E 10ml

Witamina E ma zdolność do neutralizowania wolnych rodników, chroni skórę przed jej przedwczesnym starzeniem się oraz sprzyja redukcji już istniejących zmarszczek. 

Doskonale nawilża i wygładza skórę, włosy oraz paznokcie. Przyspiesza gojenie się ran i drobnych urazów, blizn potrądzikowych, działa łagodząco na cerę problemową. Stosowana w profilaktyce trądziku, przebarwień i rozstępów. Chroni strukturę skóry oraz włosów, przed zniszczeniami powodowanymi czynnikami zewnętrznymi, np. działaniem promieni UV. W dodatku działa jak naturalny środek konserwujący.



Sposób użycia:

  • Wzmocnienie działania odżywek, masek lub oleju – kilka kropel serum zmieszaj razem z wybranym produktem (zalecana koncentracja w kosmetyku – do 10%)

  • jako naturalny konserwant – dodaj witaminę E do stworzonego przez Ciebie kosmetyku naturalnego, aby przedłużyć jego świeżość oraz wzmocnić działanie. 
    Pamiętaj, że witamina E nie rozpuszcza się w wodzie, jedynie w tłuszczach!



Skład:
 Natural Mixed Tocopherols & Helianthus Annuus Seed Oil; (witamina E w stężeniu 70 – 72%, olej z nasion słonecznika)



Pojemność: 10ml

Cena: 30,00 zł
szt.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium